Директорът на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" - София: Честит празник на математиката и числото "ПИ-3.14"

Уважаеми математици, уважаеми колеги, скъпи ученици,

Днес е празникът на математиците и на числото "ПИ-3.14", което е най-старата математическа константа.

По този повод трябва да се поздравим, тъй като и за патрон на нашето училище сме избрали името на големия български математик и академик - Любомир Чакалов. Неслучайно сме асоциирани и към СУ "Св. Климент Охридски".

Този празник се отбелязва в световен мащаб от 1988 г., предложен от физика Лари Шоу, от много държави в света, както и от балканските държави България, Гърция и Турция.

Нашето училище може да се гордее както с прекрасни професионалисти математици, така и с ученици, постигнали високи успехи в областта на математиката през годините, като за тази година на Десетата Балканиада имаме отличен ученик - Матей Петков, който беше награден със сребърен медал.

В чест на професионалния празник на математиците поздравявам всички колеги и ученици за избора, който са направили в тази област, с пожелание за здраве, дълголетие и завоюване на много нови успехи!

 

Даниела Шошова

Директор на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" - гр. София

 

Резултати от национални и международни състезания по математика:

Сребърен медал ма Младежката Балканска олимпиада по математика, Варна, 24-26 юни 2017 г., за Матей Петков, 10 клас на НПМГ.

Зимен математически турнир "Атанас Радев", Ямбол, 19-21 януари 2018 г.: трета награда за  Ния Миковска, 11 клас на НПМГ; втора награда за Александър Милчев, 10 клас на НПМГ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK