Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово отново раздава награди

Снимки: СУ-Хаджидимово

Призьорите отново бяха: Наталия Таранинова – 9. клас, Милка Воденичарова – 11. клас, и Георги Спахиев – 11. клас.

Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ – Вангелия Петрелийска, отново днес раздаваше награди и отново на вече познатите ни призьори Наталия Таранинова – 9. клас, Милка Воденичарова – 11. клас, и Георги Спахиев – 11. клас.

Те получиха наградите си за мултимедиен продукт от национален конкурс с международно участие „Времена и будители”, организиран от НМО - Габрово. И тримата ученици отново работиха под ръководството на старши учител по български език и литература, Заприна Глушкова.

Ученическият конкурс се организира по повод 230 години от рождението на Васил Априлов. Целта му е да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности и събития от нашето минало, които са значими за съхраняване на българската идентичност и приобщаване към европейските ценности. Също така да стимулира творческото мислене на учениците при работа в екип и не на последно място да предизвика интерес у младите хора да откриват будителите на своето време.

„Наградите бяха получени преди седмица, но днес ги връчихме на учениците поради това, че през изминалата седмица в училището имаше международна работна среща по проект. Изключително съм доволна от факта, че наградите се множат, но в същото време благородно се „притеснявам“, че скоро няма да ми стигне стената на славата, на която окачваме всяка награда", сподели директорът на училището Вангелия Петрелийска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK