Майките от "Системата ни убива" обявиха победа, битката за реформа продължава

Снимка: БГНЕС

Оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов е крачка напред и напредък към победата, и като фактор, с който управляващите трябва да се съобразяват с хората, а не обратното. Това обяви организаторът на инициативата "Системата ни убива" Вера Иванова по повод подадената късно снощи оставка от вицепремиера Валери Симеонов.

Като основен мотив за оставката Симеонов посочи продължаващата медийна кампания, особено от последните два дни, която е продължение на кампанията срещу него, но вече и срещу народни представители от Обединени патриоти с изваждане на думи от контекста и вменяване на вина.

26 поредни вечери родителите на деца с увреждания протестираха с искане за оставката на Симеонов. Вера Иванова отчете, че заплахите срещу майките през следващите дни са се засилили и не са спирали. Сред заплахите, насочени срещу тях, са: "Майките ще бъдат изринати".

Нашите сили не могат да свършат, защото ако се предадем ние, нашите деца са обречени. Ние намираме сили за децата си, защото искаме да останат в България, посочи Вера Иванова. "Трудно е, но нямаме избор, ще водим борбата докрай. Няма отказване и няма крачка назад", закани се майката.

Тя негодува, че управляващите са махнали текст от Закона за хората с увреждания само и само да запазят вицепремиера Валери Симеонов.

"С това си действие управляващите показаха, че каквото решат, го правят, но ние няма да се откажем от нашите протести, защото това е началото на реформата. През деня сме по работни групи, вечер на протеста, а сутрин в палатковия лагер", заяви тя.

Ако законите, които трябва да се приемат на второ четене, не са текстовете, които искат майките, протестите ще продължат, докато не се случат нещата, закани се майката.

Вера Иванова подчерта, че всички, които са обидили майките на деца с увреждания, после казвали, че думите им са извадени от контекст. Според нея подаването на оставка трябва бъде личен морал не само от управляващите, но от всички във властта.

"Този протест защитава достойнството на всички хора", даде да се разбере тя. Протестиращите майки поискаха и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK