ДГС "Струмяни" предлага тополови фиданки, интересът е засилен

Снимка: Infomreja.bg

„Държавно горско стопанство Струмяни” напомня на потребителите, че все още разполага с достатъчно тополови фиданки от най-разпространения вид I-214. „Посадъчният материал е произведен от собствен маточник с доказан произход от горски разсадник „Микрево”. Сертифициран е и отговаря на всички национални и европейски изисквания”, уточнява директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж. Росен Янев.

По думите му въпреки засиления интерес и множеството запитвания от стопани към закупуване на тополови фиданки, горските в Струмяни са произвели достатъчно количества, така че да отговорят на потребителското търсене.

Цената на една фиданка е 1,98 лв. с ДДС.

За повече информация: тел. 0886 433347.

Горски разсадник „Микрево“ е с национално значение и е единственият, след Пазарджик и Свищов, който има право да произвежда собствени тополови фиданки от маточник, създаден след 1989 г.

Общата площ на разсадника е 130 дка, а маточната градина е разположена върху 5 дка. Средногодишно тук се произвеждат около 70 – 80 хил. фиданки, от които около 40 000 са топола I 214 с височина 2-3 метра. Височината на декоративните фиданки е около 40-60 см.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK