Тестваха с дрегер всички служители на сектор „Разследване“ в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка с тиражирана невярна информация ОДМВР – Кюстендил, с подробности

Във връзка с тиражирана невярна информация от дупнишки сайт ОДМВР – Кюстендил, уточнява:

Гл. инспектор Янита Тахтаджийска в изпълнение на нормативно регламентирани месечни проверки е организирала на 27 септември в сградата на РУ - Дупница, тестване с техническо средство на служители от сектор „Разследване“ – РУ Дупница, за установяване на употребата на алкохол. Проверката е извършена от служители на Пътна полиция, отчетените резултати за употреба на алкохол са отрицателни.

След приключване на регламентираната проверка, гл. инспектор Тахтаджийска е поискала да бъде тествана за употреба на наркотични вещества с цел изясняване на ефекта от определен медикамент. Медикаментът се предлага в аптечната мрежа без рецепта, болкоуспокояващ ефект има.

Медицински среди са изнесли данни в публичното пространство, че той  отчита положителен резултат при полеви тест за наркотично вещество, а няколко часа по-рано тя е приела хапче от медикамента. Това се е потвърдило при направения й тест.

Гл. инспектор Тахтаджийска не е водач на МПС, не притежава СУМПС.  Уточняваме, че на територията на РУ - Дупница, не е провеждана операция, за каквото има твърдение във въпросната публикация.

За резултатите от извършената и нормативно регламентирана проверка вчера – 27.9.2021 г., гл. инспектор Тахтаджийска е докладвала по надлежния ред.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK