Директорът на ДЛС „Дикчан“ представи Благоевградска област на световно изложение в Германия

инж. Пламен Поюков

Директорът на ДЛС „Дикчан“ инж. Пламен Поюков представи на специалния шанд за България на ловното изложение в Дортмунд, Германия, дейността на ловните стопанства в Благоевградска област. Сред експонатите на изложението от областта бяха ловни трофеи, бази, условия за модерен ловен туризъм, както и маркетингова дейност за привличане на чуждестранни туристи с цел ловен туризъм в базите на територията на Пиринския регион.

За първи път българското представяне бе на площ от 200 кв. м., като освен Националното управление по горите, щандове имаха туроператори, предлагащи ловен туризъм в България и чужбина, както и фирми производители на ловни стоки и аксесоари.

„Чрез национална сбирка от ловни трофеи, отстреляни в региона и страната, и рекламни видеоматериали, 37-те държавни дивечовъдни станции в България представиха на световното изложение възможностите и условията за ловен туризъм у нас“, съобщи инж. Пламен Поюков след завръщането си от Дортмунд. Той заяви още, че присъствието на България на това престижно търговско изложение е важно както за популяризиране на ловния и алтернативните видове туризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти и провокиране интереса на чуждестранните ловци към българските ловни полета.

И тази година Министерството на земеделието и горите и Национално управление по горите участваха със собствен щанд на международното ловно изложение в Дортмунд, което се проведе от 31 януари до 5 февруари. Статистиката показва, че в него са участвали фирми от цял свят, а посетителите в рамките на изложението са били около 70 000 души.

Изложението в Дортмунд е едно от най-конкурентните и престижни форуми в Европа в областта на лова и риболова, каза инж. Поюков, който информира, че той ще представя и тази година Благоевградска област на традиционните изложения в Мадрид и Гърция.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK