Директорът на ДЛС ”Дикчан” Пламен Поюков благодари на стотиците доброволци, участвали в гасенето на пожара край Кочан

Директорът на ДЛС "Дикчан" - с. Сатовча Пламен Поюков, снимка: Infomreja.bg

Директорът на ДЛС ”Дикчан” инж. Пламен Поюков и ръководството на ловното стопанство в Сатовча поискаха чрез ИНФОМРЕЖА да изкажат огромната си благодарност към стотиците доброволци, които вчера активно се включиха в гасенето на големия пожар в местността "Галата" край Кочан и само за час овладяха огнената стихия.

"Благодарим от сърце на огнеборците от Гоце Делчев, гасаческите групи от Кочан и Сатовча и най-вече на стотиците жители на Кочан и съседните села, които участваха масово в потушаването на огнения ад. Именно благодарение на помощта на многото доброволци, огнеборци и горски служители предотвратихме унищожаването на над 600 декара борова гора. Благодарим ви за голямата помощ и отговорността, с която подходихте всички при овладяването на големия пожар", заяви директорът на ДЛС "Дикчан" Пламен Поюков.

Той обясни, че пожарът е бил локализиран за около час, като нанесените щети са минимални - 5-6 декара борова гора и около 20 декара сухи треви и храсти.

150 жители само от Кочан, начело с кмета Юри Моллов, веднага след като забелязали пламъците над селото, се организирали и започнали прокопаване на дълги просеки за ограничаване периметъра на огъня. Със специална техника екипи от противопожарна охрана и доброволческите групи от Кочан и Сатовча са реагирали също много бързо и адекватно за погасяването.

"Не ми се ще да мисля ако не се бяха включили толкова много хора, какви щяха да бъдат щетите. Затова искам да им благодаря още веднъж, от сърце. Пожелавам на всички много здраве и все такава самоотверженост и единност за опазване на най-ценното българско богатство - прекрасните ни природни дадености и гората", заяви още Пламен Поюков.

Предположенията за възникналия пожар в местността "Галата" са заради човешка небрежност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK