Директорът на ДГС-Дупница, инж. Пламен Поюков: Честита Седмица на гората!

Уважаеми лесовъди, горски работници и служители в системата на горите,

Уважаеми българи,

В тези ведри, слънчеви дни, когато цялата природа се пробужда и сияе, нека да не забравяме, че трябва да опазим гората жива, защото ние, хората, сме неразривно свързани с нея.

Защото без нея няма нито птича песен, нито свеж въздух, нито приятни емоции, защото тя е безценен дар и зеленото богатство на планетата.

За нея песни се пеят и легенди се разказват. Тези дни идват като повод да се замислим колко важна е гората за нас, хората, и как трябва да я опазваме, за да достигне до идните поколения.

Затова ние работим за нейния бъдещ потенциал и развитие, както и да премахнем предизвикателствата, които стоят пред нея. Ние, съвременниците, сме длъжни да опазим горската флора и фауна, природното биоразнообразие, както и да спазваме културата на управлението на горите.

Имам приятен повод да ви поздравя с вашия професионален празник в чест на откриването на Седмицата на гората, която върви под мотото „140-годишна история и традиции в грижата за бъдещето на гората”.

Тази традиция се празнува още от 1925 г. като първи празник на залесяването.

Пожелавам ви здраве, сили, дръзновение и нови успехи в отговорната ви задача, за да работим заедно в името на природата като най-мъдра инвестиция за бъдещото ни поколение!

 

 

Инж. Пламен Поюков

Директор на ДГС-Дупница

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK