Навални е изписан от болницата в Берлин

Снимка: ЕПА

Лекарите вярват, че е възможно пълно възстановяване

Руският опозиционер Алексей Навални е изписан от берлинската болница Charite, информира АФП.

От лечебното заведение поясниха, че опозиционерът е изписан 32 дни след хоспитализирането му. Той бе настанен в интензивно отделение 24 дни.

"Основавайки се на напредъка на пациента и текущото му състояние, лекарите вярват, че е възможно пълно възстановяване", се казва в съобщение на Charite.

От болницата подчертаха, че е твърде рано да се каже дали Навални ще има трайни увреждания.

44-годишният критик на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

Преди дни Навални публикува първа снимка от болницата след отравянето му с новичок.

По-рано този месец правителството на Германия съобщи, че лаборатории във Франция и Швеция са потвърдили откритията на Берлин, че Навални е отровен с новичок. Германия сезира и Организацията за забрана на химическите оръжия по случая.

От екипа на опозиционера обявиха, че нервнопаралитичният агент новичок, използван за отравянето на критика на Кремъл, е открит в празна бутилка за вода в хотелската му стая в сибирския град Омск.

Навални обяви, че западните лаборатории са открили следи от нервнопаралитичното вещество новичок във и върху тялото му и поиска от Москва да му върне дрехите.

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил в разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон, че Навални може сам да е погълнал новичока, с който е отровен. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6