Директорът на болницата в Пазарджик е уволнен

Снимка: Infomreja.bg

Прокуратурата разследва ТЕЛК-Пазарджик

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата.

До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в Пазарджик.

Днес Окръжна прокуратура-Пазарджик, се самосезира и образува преписка във връзка с излъчено предаване по Нова телевизия на 10 ноември 2019 г., в което са изнесени данни за нарушения при издаване на решения от ТЕЛК към МБАЛ-Пазарджик.

За да се изяснят фактите и обстоятелствата по случая, предстои да бъде изискана медицинска документация, снети обяснения от лекари и медицински работници, както и друг действия, които да установят дали са налице данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс.

Проверката ще приключи в най-кратки срокове.    

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK