Директорът на БНТ: Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично

Константин Каменаров, снимка: БНТ

Емил Кошлуков, водещ на "Още от деня" ще бъде наказан и ще си извини публично. Това става ясно от позиция на генералния директор на БНТ Константин Каменаров, огласена в централната емисия на телевизията "По света и у нас", пише Клуб Z.

"Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение", казва още той.

В предаването в петък Кошлуков показа среден пръст, за да демонстрира жестове, отправени от протестиращи природозащитници при техен протест пред БНТ.

"Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки. Няма причини екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти", се казва още в позицията на Каменаров.

Преди това в емисията беше отразен протестът срещу Кошлуков, който се проведе в късния следобед в неделя пред БНТ.

"Всеки ден ще бъде това - да ви викаме през прозорците", обявиха събралите се. Те настояват за оставката на Емил Кошлуков, който освен водещ на "Още от деня" е и програмен директор на БНТ 1.

В емисията беше съобщено и за позицията на партия АБВ, която също се обяви против действията на Кошлуков. В прессъобщение АБВ настоява за отстраняването му от позициите му в БНТ заради, според тях, системното му манипулативно поведение от екрана на обществената медия. От партията искат незабавна реакция от страна на УС на БНТ и СЕМ - се казва още в съобщението.

Ето и цялата позиция на Каменаров:

Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината.

Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия. Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение.

Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK