Директорът на „Александровска”: Ситуацията с COVID-19 все още е контролируема

Снимка: Infomreja.bg

Това, което се случва, е очаквано, заяви още д-р Костадин Ангелов

Това, което се случва, е очаквано заради всички онези хора, които не спазваха мерките. Цифрите на заразените днес са доста по-големи от вчерашните, но е важно какъв процент от тези хора имат нужда от болнично лечение, от интензивни грижи.  В момента ситуацията изглежда контролируема”. Това заяви в предаването „Здравей, България” директорът на „Александровска болница” д-р Костадин Ангелов. 

Кога ще бъдат запълнени и интензивните легла, д-р Ангелов не се нае да прогнозира. „Видяхме, голяма част от прогнозите, дадени в началото, не издържаха проверката на времето. Следим динамиката за 1-2 седмици и на тази база се взимат решения. Ако видим, че тази ситуация започва да заплашва капацитета на лечебните заведения, ще се вземат мерки”, допълни д-р Костадинов.

„Не мисля, че пак трябва да се връщаме към барикади и да затваряме градове, но тези мерки са възможни”, коментира още директорът на „Александровска болница”.

По думите му българската система е изправена пред огромно предизвикателство по отношение на специалистите по здравни грижи. „Имат много извънреден труд, много нощен труд. По целия свят пациентите, които имаха нужда от болнично лечение,  не бяха лекувани само от инфекционисти, а от разнороден брой специалисти”, обясни д-р Костадинов. И допълни, че такъв пробле не се решава за няколко дни. / nova.bg /

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK