Изложба от рисунки „Обич за България“ в НЧ „Братсво 1869“ - Кюстендил

Снимка: Личен архив

В салоните на читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил бе открита изложба от рисунки на ученици от български неделни училища в чужбина под надслов "Обич за България".

Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните усилия на Министерството на науката и образованието и Асоциацията на българските училища в чужбина за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в 36 държави на 6-те континента.

Осигурява се не само реална възможност за обучението по родния език, история и география на България, а и за дейности, свързани с фолклора, музиката, изкуството и националната култура.

Представените в изложбата рисунки са на ученици от българските неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова.

Изложбата "Обич за България" съдържа 60 картини и е пътуваща - в страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, които имат училища по света.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2
loading...