47 нови положителни проби на COVID - 19 в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Четирима починаха през изминалото денонощие

През изминалото денонощие в област Кюстендил има 47 нови положителни случаи с коронавирусна инфекция. По общини новозаразените са: Кюстендил – 35, Дупница – 6, Бобошево – 3, Кочериново – 2 и един нов случай в Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към този час 13 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Осем са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Те са в сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата 76 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Двама от тях са интубирани и в реанимация, други десетима души са в много тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали четирима души – 82-годишен мъж от община Бобов дол, жена на 72 г., мъж на 62 г. и мъж на 67 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK