МС одобри извънредни мерки за засегнатите от коронавируса райони у нас

Снимка: iStock

Забраниха износа на маски и защитни облекла заради коронавируса

"МВР и ДАНС да използват своите сили срещу спекулата и възникването на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават", призова премиерът Борисов по време на правителственото заседание.

Кабинетът реши още Министерството на здравеопазването да обезпечи, където е необходимо, всички с маски и защитни облекла, а  болниците, които имат нужда от това, да бъдат оборудвани с нови легла.

Правителството реши още Министерство на здравеопазването да издаде заповед за специален режим на болниците в Плевен и Габрово заради коронавируса.

Правителството отмени и всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви.

Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

Министърът на културата Боил Банов обаче допълни предложението и поиска да се разшири обхвата за цялата страната. „Не от гледна точка на създаване на паника, но все пак 400-500 души на затворени помещения за 2-3 часа рискът е голям“, коментира министърът. 

Всички спортни събития в България трябва да се провеждат при закрити врата. Това беше предложено от Кризисния щаб за борба с коронавируса и след това гласувано от Министерски съвет. В това число влизат и мачовете в Първа и Втора лига на България, като за тях бе подчертано, че трябва да се играят без публика. 

"Затваряйте всичко", заяви Бойко Борисов по време на заседанието на МС. "Ако така върви светът, съм убеден, че ще отложат и Олимпиадата", каза още Борисов.

Все още не е ясно дали днешните футболни срещи ще се затворят. По програма днес се играят мачовете Славия - Ботев Пловдив, Ботев Враца - Левски и Лудогорец - Дунав, както и Спартак Варна - Ботев Гълъбово. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk