84 % от гражданите желаят Европа да спре да премества часовниците

Снимка: Infomreja.bg

Европейската комисия публикува предварителните резултати от обществената консултация за преминаването към лятно часово време в Европа.

Тази консултация онлайн, която се проведе между 4 юли и 16 август 2018 г., получи 4,6 милиона отговора от всичките 28 държави членки — най-големият брой отговори, получаван някога при обществена консултация на Комисията. Съгласно предварителните резултати 84 % от отговорилите предпочитат да бъде прекратено преместването на часовниците два пъти годишно.

Европейският комисар по транспорта Виолета Булц представи предварителните резултати на колегиума на Комисията, който проведе първата си дискусия за възможните следващи стъпки.

Предварителните резултати показват също, че повече от три четвърти (76 %) от отговорилите смятат, че опитът им с преместването на часовниците два пъти годишно е много отрицателен или отрицателен.

Обществената консултация по въпросите на лятното часово време беше организирана от Европейската комисия като част от текущата ѝ оценка на действащите разпоредби за смяна на времето в Европа. Тя е следствие също така от резолюцията на Европейския парламент, приета през февруари 2018 г., както и на искания от държавите членки, заинтересованите страни и гражданите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK