Дирекция „Национален парк Рила” отбелязва Деня на Земята

Снимка: Национален парк "Рила"

На 21 април с еко-поход започват инициативите, посветени на Деня на Земята и организирани от Дирекцията на „Национален парк „Рила“ и РИОСВ-Благоевград.

В похода ще участват деца от четвърти клас на Трето основно училище „Димитър Талев“ - Благоевград. Те ще научат повече за Международния ден на Земята, за зеленото богатство на Югозападна България и за биологичното разнообразие и забележителности на Национален парк Рила и резерват „Парангалица” от специално подготвени презентации и беседа.

Походът ще завърши с екоигри и викторина с много награди в м. Карталска поляна.

На 22 април от 9 до 17 ч. в Посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище ще се проведе Ден на отворените врати. Всички желаещи могат да се запознаят с дейността на парковата дирекция и природата в парка.

Същият ден от 10.30 ч. в Обединен детски комплекс – Благоевград с презентация и беседа членовете на Ученическия клуб „Приятели на Национален парк Рила” към детския комплекс ще се запознаят с животните, растенията и резервати на Парк „Рила“, както и с дейностите по опазването му.

От 25 до 28 април ще се проведе образователна екологична програма за Национален парк „Рила“ в Посетителския център на „НП Рила” в Паничище с ученици от Шесто СОУ „Иван Вазов“ - Благоевград.

Ще има интерактивни занимания за дивите животни и растения, за резерватите и забележителностите на парк „Рила“ .

На 27 април в Националния дворец на децата в София ще се проведе Националното състезание за ученици от V до VІІІ клас „Природата – наш общ дом“.

В него ще участват експерти от парковата дирекция и членове на ученическия клуб „Приятели на Национален парк Рила” при ОДК – Благоевград, които се подготвили презентации, свързани с „Биосферен резерват Парангалица“ и „Опазването на въздуха от замърсяване“.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година, а през 2013 г. и 2015 г. клубът бе отличен с второ и трето място в екологичното състезание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK