Дипломира се випуск 2018 на Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Снимки: ЮЗУ

Над 120 бакалаври и магистри, възпитаници на Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за висше образование.

Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Панайотова откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи 12 специалности, сред които „Българска филология“, „Балканистика“, „Славянска филология“, „Български език и чужд език“, „Лингвистика“, „Чужд език и етнология“, „Английска филология“ и др.

„Университетът е инструмент с една много важна функция, той задава посоката на развитие на всеки от нас и благодарение на него вярвам, че всеки избира посоката на своето професионално развитие. Докато се реализирате и станете успешни в практиката, разбира се ще мине време, понякога години, понякога и по-кратко, но трябва да сте открити и да знаете, че идва и хубаво и лошо, и ако човек не преодолява трудностите си няма да успее в професията“, каза в приветственото си слово проф. д-р Магдалена Панайотова.

„Ако чувствате, че работата не ви харесва, ако чувствате, че робувате на чужди интереси, ако вечер се прибирате толкова изморени, че единствената ви мисъл е как да се изключите, то тази работа не е за вас, напуснете я. Намерете такова място за себе си, на което ще се чувствате добре. Няма време за компромиси, защото огромна част от времето прекарваме на работа. Постарайте се това време да е комфортно и да не съжалявате за него след време“, каза още проф. Панайотова.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2018 връчиха деканът на Филологическия факултет – проф. д-р Магдалена Панайотова, и нейните заместници – доц. д-р Антоанета Михайлова и доц. д-р Гергана Падарева – Илиева.

Първенец на випуска с успех 5.84 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити е Александър Шляков, завършващ специалност „Балканистика“. Сред отличниците, които получиха плакет, са и Ани Андонова, Цветелина Митова, Гергана Асенова, Ани Георгиева, Сашо Димитров, Елена Думанова, Мануела Костадинова, Светослав Стоянов, Росица Коцева и Илинка Неделчева.

Гости на тържеството бяха танцьорите от фолклорния ансамбъл Горна баня с художествен ръководител Денислав Михайлов. Те поздравиха гостите и абсолвентите с шопски и тракийски танц.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK