Дипломати от Корпуса разгледаха Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Те дадоха висока оценка за града

Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, които вчера пристигнаха в Благоевград, посетиха културно-исторически обекти във възрожденския квартал „Вароша“.

Домакинът на Корпуса, кметът д-р Атанас Камбитов, организира опознавателна обиколка, като им представи „Измирлиевата къща“, обновената галерия „Свети Лука“, както и Регионален исторически музей, където бе подредена изложба. На площад „Народни будители“, творците от танцова формация „Астра“ бяха подготвили специална програма. Преди обиколката на възрожденския комплекс, дипломатите се запознаха с историята и дейностите на ЮЗУ „Неофит Рилски“, представени им от проф. д-р Борислав Юруков.

Освен от кмета д-р Атанас Камбитов, дипломатите бяха придружени и от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на общински съвет Радослав Тасков и заместник-кметовете на общината.

Представители на делегацията споделиха отличните си впечатления от града и заявиха намерение отново да постят областния център.

Специално за дипломатите, кметът на Благоевград бе организирал и стилен прием в Дом на младостта.

Посещението на Корпуса в Благоевград е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.

Вчера делегацията пристигна на обновения площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, гостите разгледаха Централна градска част и посетиха храм „Въведение Богородично“.

Предишната визита на ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации е осъществена в края на 80-те години на миналия век.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK