Динко Кумбаров от СОУ- с. Кочан е „Любим учител на Пиринско 2014“

снимки: Община Благоевград

Кметът Атанас Камбитов връчи наградата на призьора в конкурса „Любим учител 2014“.

На тържествената церемония във фоайето на общината присъстваха зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, кметове на общини от Благоевградска област, директори, учители, общественици, родители и деца, дошли да подкрепят своите фаворити.

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е организиран по инициатива на в. „Струма“, със съдействието на община Благоевград.

С приза „Любим учител на Пиринско 2014“ се окичи преподавателят по физическо възпитание Динко Кумбаров от СОУ „Христо Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи наградата - плакет, грамота и уикенд за двама в Рожен.

Първи подгласник на победителя стана Валя Илиева, начален учител в V СОУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград. На трето място се нареди Марияна Митова, учител по български език и литература в Природоматематическата гимназия в Благоевград.

Специален приз за най-голяма активност в конкурса „Любим учител 2014“  получи СОУ „Христо Смирненски“ в село Кочан, което с активното си гласуване изведе любимия си учител на челно място. Те получиха награда нов комплект футболни врати, за да спортуват още по-активно в часовете по физическо.

Кметът д-р Камбитов поздрави всички учители. „В историята на нашия народ духовността е изиграла огромна роля и хората, които я разпространяват, са достойни за уважение. Едно огромно благодаря към всички вас. Признателни сме ви!“- обърна се кметът Камбитов към всички учители.

„Казвам го от позицията на човек, който е син на учителка с 40-годишен стаж“, допълни той и изрази надежда догодина конкурсът  да се превърне от регионален в национален, а защо не и международен.

Церемонията завърши с изпълнението на Елена Траянова, последвано от стилен коктейл за всички гости.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Ради21:49 - 04.11.2014
Динко ти си най-големият касметлия сред всички учители.Един учител знае,че ако изгражда с любов и истина,онова,което изгради ще трае вечно.Ти имаш велики съюзници : Индивидуалноста,интелегентноста,любопитството,приятелската подкрепа ,вярата- с тяхната подкрепа ти си непобедим. Благодарим ти учителю за неуморният ти труд ,за усилията да сеете като зранца на познанието,на доброто и истинското сред учениците. Неуморният Ви труд е възнаграден. ЧЕСТИТО!
Васил11:08 - 04.11.2014
Браво и честито! Познавам Динко- много земен и мотивиран човек. Винаги е близо до учениците и проблемите им, и ги насърчава особено в спорта! Заслужена награда!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK