Динко Даскалов от Кюстендил с първо място и купа от спортния фестивал "Играй с мен -2017"

Динко Даскалов, снимка: Infomreja.bg

Състезателят на спортен клуб за хора със зрителни увреждания "Пауталия спорт -2005" Динко Даскалов завоюва 1-во място и купа в дисциплина шахмат от петото юбилейно издание на националния пациентски спортен фестивал "Играй с мен - 2017", организиран от Асоциацията на трансплантираните и оперирани в България.

Динко пребори конкуренция от 16 състезатели и успя да вземе 6 от 6 възможни точки. Тази година във фестивала участваха незрящи, глухи, трансплантирани, хора с двигателни увреждания и със зависимости.

Състезатели от София, Варна, Шумен, Пловдив, Благоевград, Кюстендил и др. се съревноваваха в 4-ри вида спорт - бадмингтон, дартс, тенис на маса и шахмат. Динко участва всяка година, като това му участие е с най-голям успех до момента.

Трима състезатели на спортен клуб "Пауталия спорт - 2005" ще участват на шахматен турнир в Дряново от 28 до 30 април, посветен на 141 години от Априлското въстание. Това са председателят на клуба Кънка Витова, Борислав Лазаров и Динко Даскалов.

Турнирът, в който ще премерят сили 8 отбора от Кюстендил, София, Монтана, Плевен, Габрово и Дряново, се организира от спортен клуб "Успех" - Дряново. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK