Димов ще лежи 72 часа, обвиняват го за безстопанственост

Снимка: Прокуратура

Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов

Нено Димов ще бъде задържан за 72 часа, а обвинението, което ще му бъде повдигнато за умишлена безстопанственост.

Това обявиха на брифинг в Главната прокуратура.

Димов е давал за ползване водата от язовир „Студена“ за промишлените нужди на дружествата „Стомана“ и „Топлофикация“ в Перник, въпреки че е бил предупреден от оператора на ВиК - дружеството за спадащото до критичния минимум ниво на язовира. Набюдаващият прокурор не потвърди дали може да се говори за корупция в министерството. 

Водният ресурс се разпределя с нарочни актове, подписвани от министъра, който контролира и разрешава ползването на водата в съотвените водоеми.

Разследването продължава като обвинения ще бъдат повдигнати и на други лица от МОСВ, ако има доказателства за нарушения.

По-рано през деня в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов.

 

КОМЕНТАРИ

Чудомир18:21 - 11.01.2020
Тази въртиопашка нено ще отговаря ли някога пред закона за екосистемите във сатовча, той е човека който още като зам министър подведе първото правителство на оня интересния тип от банкя. ..футболиста. Подписа му фалшива концесия в защитени европейски територий, ликвидира и онова момче филип златанов...,,румен арнаудов да се оправи,,малограмотен агент ,,ленко,, човек на оня конеца. Щетите в сатовча възлизат на няколко милиарда лева.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK