СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, отбеляза Световния ден на думата „благодаря“

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

Учители и ученици от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, отбелязаха Световния ден на думата "благодаря", като изразиха благодарността си към семейството, приятелите и към всеки, направил деня им по-добър. 

Проведена бе инициативата "Силата на едно благодаря", организирана от екипа от ученици, работещи по европейски проект „Споделено приятелство“ – програма Еразъм +, заедно с координатора на проекта - Заприна Глушкова, преподавателя по английски език Виолета Карамихалева и заместник-директора по учебната дейност – Галя Петрелийска.

Тяхната инициатива с радост прегърнаха учениците от цялото училище – от началните класове до абитуриентите. Раздадени бяха на всички картички, изработени от шестокласниците на тема „Силата на едно благодаря“.

По идея на шестокласниците бе поставена кутия за събиране на средства в помощ на имащо нужда от финансова помощ 4-годишно дете от Хаджидимово, разказаха още пред ИНФОМРЕЖА за събитието ученици и учители от СУ “Никола Вапцаров“.

Специално за световния ден учениците бяха изработили и постери със силната и вълшебна дума „благодаря“ на различни езици и с различни символи. Целта на всичко това, която бе постигната безусловно, бе всеки да спре за минутка и да прочете и осмисли какво означава тази дума.

С плакати по темата бе украсена и заседателната зала на училището в Хаджидимово, в която бе проведена съвместна конференция с родители и ученици.

Същите плакати от днес са окачени на четвърти етаж в училището, за да постигнат целта си, а именно да припомнят на всички още дълго време колко е ценно след всяко добро да се отвръща с невероятната дума "благодаря", която дарява и зарежда с положителни емоции всички хора.

Посланието вчера докосна и учителите от школото, които също записаха своите благодарствени слова в картичките. Посланието на учениците от Хаджидимово бе: „Благодарете поне на един човек и ще се почувствате удовлетворени!“.

„Целта на мероприятията бе учениците да стигнат до извода, че доброто поражда добро и че думите на благодарност имат магически свойства – с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил скучен и мрачен“, споделиха организаторите от училището в Хаджидимово на прекрасните мероприятия в Световния ден на думата "благодаря".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK