За по-чист столичен въздух. Следят за горенето на отпадъци

Снимка: Infomreja.bg

Петнадесет съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София извършиха Регионалната инспекция по околната среда и водите – София (РИОСВ - София), Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи в рамките на акция, която започна на 21 декември. Вчера и днес бяха проверени 7 обекта, като в един от автосервизите е установена липса на утвърдени работни листа за генерираните от дейността му отпадъци. Предвидената за това нарушение санкция е в размер от 15 000 до 50 000 лв.

Общо от началото на акцията екипите провериха 9 автосервиза и 6 пункта за вторични суровини в район Възраждане, Оборище, Красна поляна, Овча купел и Илинден. За констатирани нарушения са косттатирани 9 нарушения и са съставени 8 акта, като единият от тях е за две нарушения. При 7 от проверените обекти не са констатирани нарушения.

При две от шест инспектирани площадки за събиране на вторични суровини е констатирано незаконно съхраняване на отпадъци от черни и цветни метали и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Предвидената санкция за това нарушение е в размер от 15 000 до 50 000 лв. Друго драстично нарушение е установено в автосервиз, където нерегламентирано са се изгаряли опасни отпадъци (отработено масло). На дружеството е съставен акт, като законодателството предвижда санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. При други проверки е установено, че в обекта няма работни листа за класификация на отпадъците, за което се предвижда санкция в размер от 5000 до 15 000 лв. или за установено изгаряне на неопасни отпадъци (пластмаси и кабели) от 1400 до 4000 лв. и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK