Общинари и учители от Хаджидимово поставиха началото на Ученическите спортни игри 2017

Снимки: СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Абланица

По инициатива на постоянната комисия по „Образование, култура, вероизповедание, социални дейностти и младежки дейности“ към ОбС-Хаджидимово, и с любезното съдействие на кмета на общината Людмил Терзиев в прекрасния физкултурен салон на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Абланица се проведе първото издание на „Ученически спортни игри 2017“.

Така в края на годината малко преди коледната ваканция бе поставено началото на нова и много ползотворна за подрастващите от училищата в община Хаджидимово традиця. Ученическите спортни игри, които се проведоха в супер модерния физкултурен салон на гимназията в Абланица, бяха открити от домакина на спортната изява – директора Мехмед Имамов. „Нека по-силните и по-смелите да победят!“, бяха сред пожеланията към състезателите от четирите училища на директора на училището Мехмед Имамов, който е и председател на ОбС-Хаджидимово. Мехмед Имамов получи и много благодарности за подкрепата, която оказва, за да може учениците от управляваното от него училище да развиват активно своите умствени и физически способности чрез спорта, за това, че именно той е успял да превърне мечтите им в реалност с направата и супер съвременното обзавеждане на прекрасният физкултурен салон, където учениците спортуват и се забавляват ежедневно под мотото „Да изгоним скуката от училище чрез спорт“.

Основно училище „Гоце Делчев“ в село Беслен, Основно училище „Никола Вапцаров“, с. Копривлен, Средно училище „Никола Й. Вапцаров“-Хаджидимово, и Средно училище „Св. П. Хилендарски“-Абланица, взеха участие в първото издание на „Ученическите спортни игри-2017“.

Участниците се състезаваха и се бореха за предни позиции в в класацията в няколкото вида спорт, разделени на възрастови групи като най-много бяха кандидатите за участие в раздел „Канадска борба“.

Така състезателите в „Народна топка“ бяха от 5. до 7. клас, формирани в една възрастова група, три бяха възрастовите групи по „Канадска борба“, а именно: от 5. до 7. клас, от 8. до 10. клас и от 11. до 12. клас

„Тенис на маса“-една възрастова група от 8. до 12. клас и една възрастова група от 7. до 12. клас, се състезаваха на шахматните дъски.

Волейбол състезанието протече в три групи: 8. – 12. клас, момчета, 8. – 12. клас, момичета и 5. – 7. клас, сборна група.

Финала на игрите бяха множеството медали и огромните купи, които връчиха на победителите заместник-директора по учебната дейност в гимназията на Абланица, Калинка Гайтанинчева, и зам.-кмет на община Хаджидимово, Димитър Баханов.

„Със старта на настоящите общински игри дадохме едно начало на нещо по-интересно, по-желано, по-забавно и разнообразно. Надяваме се то да продължи да се развива и да се превърне в една традиция на община Хаджидимово за в бъдеще“, заяви Илвие Кокударева, педагогически съветник.

Като организатор и отговорник на игрите, младият учител по физическо възпитание и спорт Иван Безев, който работи в школото едва от една година сподели: „С огромно желание и мотивация работя в това красиво училище. Работи се с лекота, поради активността на учениците и екипната работа на колегите “.

        

КОМЕНТАРИ

Браво10:33 - 27.12.2017
Людмил -крадеца е същото говедо
до Мюхтеремовата21:57 - 26.12.2017
Спри се ма вече , не те ли е срам от това училище хляб ядеш а плюеш , после да не ревеш .
fff21:54 - 26.12.2017
taq direktorka e mnogo hitra lisica a derektora e ....... ychitelite sa gola voda samo s samochusvie bez pokritie vsichki sa boklyci ima samo nqkolko de sa broqt na prasti kadeto sa tazi pos
fff21:48 - 26.12.2017
в това училище само искусвено ги издигат тия ученици като идат нагоре да учат се провалят дори някои не са завършили и казват че са завърши ли има много такива ученици

FACEBOOK