Димитър Пенев и Даниел Златков откриха „Мини футболна магия” в Микрево

снимки: Община Струмяни

Плеяда от големи футболисти присъстваха на официалната целемония по откриване на Втория международен турнир по футбол за деца набор 2002-2003 „Мини футболна магия” – Микрево 2013. Към имената на Пената-почетен патрон на турнира, и българския Роналдо, се присъединиха легендите Борис Гаганелов и Димчо Беляков.

8 отбора мерят сили в перфектно организирания турнир от ръководството на ДЮШ „Малеш 1940” – Микрево под патронажа на кмета на община Струмяни Емил Илиев. За призовите места се борят отборите на „Василево”- Василево и „Академията Пандев” – Струмица от Р Македония, „Пирин 2001”- Благоевград, Вихрен- Сандански, ДФА Петрич, ЦСКА, „Ботев „-Пловдив и „Малеш 1940” – Микрево.

С ритмите на духовия оркестър към ОДК - Благоевград и мажоретния състав при училището в Микрево, химните на България, Македония и УЕФА започна церемонията, на която даде старт великият Димитър Пенев, който пожела здраве и толерантност на малките спортисти. Даниел Златков, чийто родословни корени са от Микрево, пожела феър плей турнир под бурните аплодисменти на стотиците спортисти и зрители на площада.

„С такива турнири гледаме към бъдещето”, каза кметът на общината Емил Илиев и не скри радостта си от възможността турнирът да расте като граници , мащаби и резултати.”Като знак за перспективност на детския футбол в община Струмяни и България е фактът, че легендарният Димитър Пенев  прие да стане почетен патрон, въпреки проблемите, които има в момента", заяви още Емил Илиев и искрено трогна големия български треньор с картина на художника Димитър Петрински -„Малешевски настроения ”, почетна грамота, плакет и знаме на община Струмяни.

Кметът на общината връчи и специална награда на проф. Жечев, ректор на Колежа по туризъм Благоевград за благородството да дава шанс на социално-слаби млади хора от община Струмяни да получават образование.

На всички капитани на отбори той подари луксозен фотоалбум на община Струмяни и футболна топка с личните автографи на Димитър Пенев, Даниел Златков и Емил Илиев, като една топка полетя от ръцете на кмета към площада, още една –  ще полети на финала в неделя към публиката.

Кметът направи и началния удар на турнира в компанията на неговия македонски колега и приятел – Ванчо Стоянов, кмет на община Василево, Р Македония.

Мачовете започнаха и малките футболисти демонстрират добра подготовка и спортен дух.Изключително силно се представят отборите на Ботев – Пловдив, ЦСКА и Академия Пандев, които имат реални шансове за призовите места. Най-малкият спортист в турнира е на 6 години – в отбора на „Василево”- Р Македония.

За малките спортисти организаторите са се погрижили не само да имат перфектни условия за спорт, но и за усмивки и нови приятелства  - в петъчния ден за всички спортисти  и мажоретките се организира Ди- джей парти, а в съботния – посещение на Арт център Илинденци.

Финалът е в неделя /16.06/, когато най-добрите ще получат купи и награди от още една футболна легенда - Станислав Манолев.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА "КАКВО ВИДЯ?"

 

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK