Димитър Делчев, "РБ-Глас народен": Ние представляваме десните избиратели, няма да допуснем БСП да обръща курса на изток

Димитър Делчев - кандидат за народен представител от "Реформаторски блок - Глас народен" в 1 МИР-Благоевград, снимки: РБ

„Реформаторски блок – Глас народен“ ще бъде представителят на десните избиратели в парлмента и няма да допуснем БСП да прави опити за обръщане на курса на страната на изток, заяви на големия концерт на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ в Драматичния театър Димитър Делчев, водач на листата на Реформаторите за Благоевградска област.

След като Нинова си позволи да каже, че демокрацията е отнела много, следващата стъпка е да поиска тоталитаризъм, да включи задна скорост, за да ни върне 30 години назад и да се самоправъзгласи за диктатор, това няма да го допуснем, категоричен бе Делчев.

Делчев беше категоричен, че само дясноцентристко правителство може да води държавата напред и да започне борбата с корупцията. Всички знаем, че има феодализирани кметства, депутати, които си изтъркаха обувките да обикалят министерски и кметски кабинети за далавера, министри с необяснимо богатство.

Ако РБ е на власт, то не се съмнявайте, че ще има антикорупционен закон и ще започнем тази борба с корупцията, за да махнем този хомот и България да бъде силна европейска държава. Тогава ще се повишат и заплатите, и пенсиите, и ще имаме реални реформи във всички сектори, категоричен бе той.

В тази кампания минахме над 6000 километра, срещнахме се с хората в Благоевград, Банско, Разлог, Петрич, Сандански, Белица, Якоруда, Струмяни, Симитли, Кресна, Гоце Делчев, Гърмен. Имаме да минем още километри, но най-важното е, че чухме проблемите и те вече са в моя дневен ред, каза Делчев.

Навсякъде ме питат кога щес е върнат приятелите и близките, които са отишли в чужбина. Път назад към България има, трудно е, но  ако имаме силно дясноцентристко правителство и се захванем с борбата с корупцията, с реформа в образованието, здравеопазването, правосъдието, стимулираме иономиката и бизнеса, съм убеден, че много ще поискат да се върнат в България, защото няма да отстъпваме на развитие европейски държава и това е моята цел, каза Делчев.

В тази кампания в Благоевград нямаше дебат, останалите водачи на листи избягаха, нито Цветанов, нито Пеевски, нито Томов се появиха. Дали защото нямат какво да кажат, или защото биха се съгласили един с друг в популизма си, не знам. Не чух и никой да казва нещо за Пеевски, който е олицетворение на това как ДПС работи като бизнес корпорация, а Томов пък обяснява, че ЕС не е правилният избор. Не искам такива представители в парламента, каза още той.

Крайно време е в парламента да попаднат хора с морал и отговорност. Избирателите да спрат да се лъжат по гръмките обещания, каза Анна Бистричка, трета в листата на Реформаторите.

Вельо Илиев, втори в листата, добави, че групата на „РБ – Глас народен“ в парламента ще бъде моторът на реформите в следващите 4 години.

Председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски бе категоричен, че пътят за развитие на България е дясно управление с с ЕС и НАТО. Това е нашият цивилизован избор. Да потвърдим тази ориентация и да вървим към проспериращите нации е нашата цел, добави Зеленогорски.

Проф. Даниел Вълчев, секретар на Политическия съвет на РБ, заяви, че „РБ – Глас народен“ е единствената политическа сила, която няма уклон наляво - БСП са си там, за ДПС е ясно, Борисов, за да остане във властта, нямам съмнение, че има стъпка в ляво, Марешки все повече отива натам, Патриотите също са наляво. Ние ще бъдем единственият​ представител и защитник на десните ценности в следващия парламент, каза още той.

Зеленогорски и Вълчев изразиха подкрепа за водача Димитър Делчев и листата на „РБ – Глас народен“ в Благоевградско и заявиха, че ще имат пълната покрепа на всички от коалицията при търсенето на решения за проблемите в региона.

„Реформаторски блок – Глас народен“ е с номер 21 в интегралната бюлетина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK