Общински съвет – Кюстендил гласува нова наредба за прием на ученици в първи клас

Снимка: Infomreja.bg

Нова наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на Община Кюстендил ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общински съвет, която е насрочена за 29. март /четвъртък/.

Водещите критерии са разпределени в няколко групи, съобщи Михаела Крумова – председател на Общински съвет – Кюстендил.

Първата група касае деца с постоянен и настоящ адрес в прилежащия район на училището, който да не е применян през последните три години преди подаване на заявлението.

Втората група се отнася за деца с постоянен и настоящ адрес в прилежащия район на училището повече от една година, третата група касае деца с постоянен и настоящ адрес в прилежащия район на училището, като постоянния им адрес е бил променен през последната една година преди подаване на заявлението. Четвъртата група се отнаася за деца с постоянен и настоящ адрес извън прилежащия район на училището към деня на подаване на заявлението.

„Приемът ще се осъществява последователно с оглед на приоритетите“, уточни Михаела Крумова.

За Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ районите обхващат кварталите „Осогово“, „Христо Ботев“ и „Варташево“. За Второ ОУ „Даскал Димитри“ - централна градска част и квартал „Никола Въжаров“.

За Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“ - квартал „Георги Раковски“, за Четвърто ОУ „Иван Вазов“ - квартал „изток“. За Пето ОУ „Христо Ботев“ – кварталите „Могилата и „Запад“, за Шесто ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – квартал „Бузлуджа“ и за Седмо ОУ „Ильо Войвода“ – кварталите „Герена“, „Белия камък“ и „Ильо Войвода“.

За НУ „Св. Климент Охридски“ районите обхващат кварталите „Колуша“, „Румяна Войвода“ и „Варташево“, а за НУ Св. св. Кирил и Методий“ село Раждавица - квартал „Изток“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK