Започва регистрацията по проект "Ученически практики"

Снимка: Infomreja.bg

До 5. януари 2018 г. директорите на всички професионални гимназии и училища с професионални паралелки могат да подадат заявка за участие в проекта „Ученически практики – Фаза 1“ на сайта на проекта.

В проекта могат да участват всички ученици в дневна и дуална форма на обучение, които са навършили 16 г. към момента на сключване на договора. Максималният брой участници е 8000, от които 2000 да са в приоритетни за икономиката направления - техника, информационни технологии и транспорт.

Учениците ще провеждат практика по график, който не съвпада със седмичната им учебна програма. В рамките на 240 астрономически часа те ще изпълняват задачи, възложени от обучаващ работодател под ръководството на наставник. Практиката трябва да е свързана с обучението на ученика в съответното професионално направление. Допълнителното обучение не замества задължителното по учебен план практическо обучение. Практиката е успешно приключила при изпълнение на всички 240 часа по график и потвърждение от наблюдаващ учител и наставник. При успешно участие в проекта се заплаща стипендия на ученика в размер на 300 лв.

Проектът подкрепя практическото обучение на ученици от професионалните гимназии чрез допълнителни дейности в реална работна среда. Основната му цел е да повиши броя на учениците в професионалните училища и да обвърже образованието с пазара на труда.

„Ученически практики – Фаза 1“ е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ като бюджетът му е на стойност 6 986 236 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK