Надя Страхилова от ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, участва в симулация на законодателния процес в ЕС

Снимки: личен архив

Надя Страхилова от 12 б клас на Езикова гимназия “Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, взе участие в Model European Union Sofia 2018, събитие организирано от BETA Bulgaria. Участие в проекта взеха представители на над 20 държави в ЕС и на такива, които имат договори с него, например Турция и Русия.

MEU Sofia представлява симулация на законодателния процес в Европейския съюз. Форумът се състоя от 18. до 22. Април. Всеки участник влиза в роля, определена от организаторите. Ролята на Надя бе на представител на Ирландия в Европейския парламент.

Проведоха се и конференции, на които бяха обсъдени темите за присъединяването на западнобалканските държави към ЕС, както и приемането на Фонд за устойчиво развитие в ЕС. Целта на проекта е повече млади хора да се запознаят отблизо с начина, по който ЕС функционира и по какъв начин засяга гражданите на държавите, които членуват в него.

Ето какво сподели като впечатления от форума Надя пред училищния вестник „ЕГ Таймс“: "Събитието се оказа предизвикателство - беше трудно, но научих много нови неща и се запознах с нови хора, които имат ясна визия за бъдещето. Подробно обсъдихме темите за разширяването на ЕС и приемането на Фонда за устойчиво развитие. Работихме с истински документи, използвани в международните дипломатически среди - на английски език."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK