Коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ се регистрира в РИК-Благоевград. Водач е Димитър Делчев, Вельо Илиев е втори

Водачът Димитър Делчев и инж. Стоян Стоянов - № 7 в листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен", снимка: Infomreja.bg

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ регистрира пиринската си листа за участие в предстоящия парламентарен вот.

Документите в Районната избирателна комисия в Благоевград внесе в следобедните часове днес водачът Димитър Делчев, който бе народен представител в 43-тото Народно събрание от квотата на Движение „България на гражданите“ в РБ.

Втори в листата е бившият градоначалник на Петрич инж. Вельо Илиев, който бе излъчен от сините структури в южната община.

Очаквано сред кандидат-депутатите в „Реформаторски блок – Глас народен“ е и заместник-областният управител на Благоевград Анна Бистричка, която е и областен координатор на ДБГ.

Бистричка е юрист по образование, с повече от 16-годишна практика като адвокат. Тя е на 3-та позиция в коалиционната листа.

Ивайло Христов от Петрич е № 4. Той е завършил публична администрация, магистър е по международни икономически отношения и финанси, следвал е и електроинженерство в Техническия университет.

Следващото място е за Катерина Влахова от Хаджидимово. Тя е получила доверието на структурите на БЗНС в областта. Икономист е по образование. В момента работи като счетоводител в община Хаджидимово. Влахова ще разчита на подкрепа и от съседните общини Сатовча, Гърмен и Якоруда.

Шести е общинският съветник от Гоце Делчев – Андрей Радонов. Той е строителен инженер, с 15-годишен опит в проектирането на сгради и съоръжения.

Със същата професия е и доайенът в листата – 66-годишният инж. Стоян Стоянов от Благоевград, който е № 7. Той е от квотата на „Български демократически форум“.

След него се нарежда най-младият кандидат-депутат. 25-годишната Гергана Петкова от Благоевград следва филологическа специалност в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и е представител на „Глас народен“.

Общините Кресна и Сандански също имат свои кандидати за народни представители в коалиционната листа.

„Даваме си сметка, че задачата ни е доста тежка, тъй като анализът ни сочи, че след 25-и МИР най-оспорваната битка ще е в Благоевградски избирателен район. Това не ни притеснява. Ще водим позитивна кампания и вярваме, че нашите идеи ще подобрят живота на българите“, коментира на пресконференция водачът Димитър Делчев преди регистрацията в РИК-Благоевград.

Той обаче не очаква подобна тактика от останалите партии и цитира получено вчера известие от Община Благоевград за прекратяване на договора за наем на общинския офис на ДБГ.

„Мръсните номера вече започнаха. Това е против всякакви правила, но явно кметът на ГЕРБ Атанас Камбитов вярва, че по този начин ще ни намали резултата. Напротив. Подобни номерца и опити да бъдем сплашени ще ни мотивират още повече да покажем в кампанията, че десният избирател има за кого да гласува“, коментира Делчев.

Той подчерта, че листата е съставена предимно от млади хора. Представени са всички формации в състава на коалицията, а кандидатите за депутати са от 9 общини в областта.

От „Реформаторски блок – Глас народен“ предлагат хората, които не са завършили първи гимназиален клас да нямат право на обезщетения за безработица.

„50 % от безработните са с начално образование. Това е един затворен кръг. Хората не се образоват и тежат на социалната система. Това се отнася най-вече за определени етнически групи. Смятаме, че първо трябва да се образоват и тогава да получават каквито и да било привилегии от държавата“, каза Делчев.

Акцент в програмата на коалицията е и намаляването на ДДС. Идеята е за период от 4-5 години данъкът да падне до 18 %. Аргументът е, че с тази мярка в икономиката ще се влеят милиони, а и ДДС ще стане по-лесно събираем.

„Реформаторски блок – Глас народен“ ще работи за облекчаване на процедурите за получаване на българско гражданско, които в момента са тромави и отнемат над 2 години.  

На фокус е и борбата с корупцията. „Продължаваме битката още по-яростно. Ще настояваме за антикорупционен орган, който да извършва реални и пълни проверки на имуществото на хората от високите етажи на властта“, заяви водачът на листата.

Основните опоненти на коалицията са БСП и ДПС. Целта е максимално представителство в следващия парламент и игнориране на двете партии от властта.

Димитър Делчев вижда план срещу влизането на РБ в 44-ото Народно събрание. "Срещу много от хората в нашите листи напоследък има повдигнати обвинения и това никак не е случайно. Не са случайни обвиненията срещу военния ни министър Николай Ненчев, срещу здравния Петър Москов, срещу бившия кмет на Петрич Вельо Илиев. Но до този момент съдът не се е произнесъл. Готви се една голяма безпринципна коалиция между ГЕРБ и БСП, която ще им позволи да си правят необезпокоявани схемите 4 години напред. Това ще доведе до тежки кризи", прогнозира кандидатът за народен представител от Пиринско.

Той призова опонентите си да седнат заедно на една маса и да дебатират идеи, принципи, каузи и настоя за кампания без напрежение. 

"Тръгваме обединени и с настроение в предстоящите избори", подчерта Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ба...ху...20:23 - 21.02.2017
Писна ни от бивши комуняги.Водача е точно такова изчадие.Още има жълто на устата и с памперс.Парашутист.Той дори не знае населените места в областта а пък водач.И ще ни представлява...Е затова няма да влязат и хората ще ги изметат.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK