Димитър Делчев в Благоевград: Службите да подслушват лошите, не неудобните

Снимка: ДБГ

Скандалът с подслушването не бива да се замита под килима, премиерът да каже как работи ДАТО и къде изтича бюджетът от 43 млн. Службите да подслушват престъпниците, а не неудобните и записите от СРС да не се използват за бухалки срещу определени хора.

Това каза пред медии в Благоевград Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Като принципал на агенцията за подслушване (ДАТО) премиерът може да посочи имената на подслушваните политици и журналисти, както и има ли сред тях главни редактори или политически журналисти, за да се изясни казуса.

След няколко седмици България е председател на Съвета на ЕС и ако по това време се окаже, че покрай неправомерното подслушване е попаднал и някой европейски политик, ще влезем в международен скандал, добави той.

Попитан за протестите на служители на  Булгартабак Делчев заяви, че е нормално хората да се страхуват за работните си места и именно тук е ролята на държавата. Не може работниците да бъдат поставяни като жив щит между враждуващи страни.

Службите трябва да кажат има или не контрабанда. Отново има мълчание от страна на министър-председателя като представител на държавата. Ако собствеността на Булгартабак беше изяснена още при приватизацията, нямаше да имаме този проблем.

Отговорните институции трябва да се занимаят с приватизацията на Булгартабак от първия мандат на ГЕРБ през 2011 г., а не да чакат да изтече давността. Вместо да хвърлят димки и да внушават, че проблемните сделки са с изтекла давност, управляващите да се обърнат и към сделките от близките години.

На въпрос за реформаторските обединения за демокрация Анна Бистричка, областен координатор на ДБГ в Благоевградско, заяви, че в Благоевград и отделните общини структурите на демократичните партии не са прекъсвали връзките помежду си.

Надявам, се ще успеем отново да намерим общия път, за да се борим за развитието на общините от областта, вече има водени разговори.

Анна Бистричка беше преизбрана за областен координатор на ДБГ в Благоевградска област и заяви, че ще работи за засилване на присъствието на ДБГ в областта и добър диалог с останалите демократични партии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK