Димитър Манолов: Предложението на ГЕРБ за приватизацията е безсмислено

Снимка: epicenter.bg

Предложената от ГЕРБ промяна в Конституцията, с която да отпадне давността на престъпления, свързани с приватизацията, е безсмислена мярка, която няма да доведе до кой знае какъв резултат. На това мнение е президентът на КТ „Подрепа“ Димитър Манолов, който коментира темата в предаването „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

„Очевидно идеята е да се гони симпатията на обществото. Не знам какви промени мислят да правят, но е базов закон в правото, че не може да се въвеждат норми със задна дата“, обясни Манолов.

Той е на мнение, че няма да има практически ползи от действия в тази посока и не вярва някой да понесе наказателна отговорност. Лидерът на КТ „Подкрепа“ припомни, че преди 20-ина години е имало подобни опити и тогава всички са излезли „чисти“.

„Повечето решения за приватизация са взимани от колективни органи. Само пазарът можеше да каже кое колко струва, всичко останало са неверни оценки“, каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Димитър Манолов взе отношение и по изнесените от КНСБ данни, че близо 75%домакинствата у нас нямат доход за нормален живот. Според него няма бюджет, който да реши този въпрос, а в България страдаме от отсъствие на върховенството на закона.

„В България всеки си прави, каквото си иска“, отсече Манолов.

По думите му в Бюджет 2018 няма нова философия, а в последните 20 години философиите на бюджетите са едни и същи. Манолов е на мнение, че умишлено се планират занижени приходи.

„КТ „Подкрепа“ и КНСБ са в чудесни отношения. Опитваме се да подредим и уредим отношенията си с бизнеса. Създали са се отношения, които трудно разбирам. Поставят се теми, които или нямат значение, или обществото реагира по болезнен начин“, каза още Димитър Манолов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK