Димитър Делчев: ГЕРБ и ОП се отказват от реформите

Снимка: БГНЕС

Управленските приоритети показват отказ от реформи, заяви Димитър Делчев, заместник-председател на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок пред bTV.

Според него секторните политики са нагодени спрямо бъдещите ръководители, сякаш ще бъдат дадени на концесия за управление.

Пред 44-то Народно събрание стоят редица важни въпроси. Най-важното - с първото си действие е да гарантира националната сигурност, каза Делчев. Според него е необходимо парламентът да приеме декларация за ситуацията в Турция, където текат процеси на ограничаване на демокрацията.

Следващото правителство трябва да постави ясно въпроса за задълбочаване на европейската интеграция на България и създаването на общоевропейски сили за сигурност, смята той.

Като юрист Делчев запита къде изчезна заявката за деполитизиране на избора на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той поясни, че това е основно за реформата и бъдещото функциониране на съдебната система.

Съдебната реформа изглежда пожелателна, както борбата с корупцията и повечето заявки дадени от бъдещото мнозинство, смята той. За него това показва тотален отказ от продължаване на реформите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK