Димитър Делчев в Благоевград: Необходимо е да започнем нови разговори за българската Десница

Димитър Делчев, снимка: РБ

Тези избори показаха, че са необходими нови разговори за бъдещето на българската Десница, чието разделение остави десните хора без представителство в Парламента, заяви пред медии в Благоевград Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

Оценяваме представянето си на тези избори като слабо. Въпреки че в Благоевград изпреварваме една от парламентарно представените в момента партии, резултатите са незадоволителни, коментира Делчев.

Очевидно е, че когато три лодки, опитващи се да преплуват морето, не успяват, то хората трябва да се съберат в една, добави той. Ще участваме активно в политическия живот и ще продължим да бъдем представител на всички хора, които гласуваха за нас, каза още Димитър Делчев.

Новото правителство трябва да докаже в първите 2 месеца, че има воля за продължаване на съдебната реформа и борбата с корупцията, категоричен бе Делчев.

Следващият кабинет трябва да даде ясен сигнал за продължаване на реформите в ключови сектори като образованието и здравеопазването, осигуряване на сигурност на гражданите и въвеждане на електронно управление. Това са важните теми за нашите избиратели и ние ще продължим да настояваме за развитие по тях. 

Призоваваме за публичност на преговорите за съставянето на кабинет, тъй като българските граждани трябва да знаят на каква принципна основа се конструира следващoто управление, каза още Димитър Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK