Димитър Делчев: ДНСК да провери качеството на безплатното саниране

Снимка: Infomreja.bg

ДНСК да направят пълна проверка на санираните блокове и да засилят контрола върху новите обекти, призова Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“. 

Получаваме сигнали от Благоевград, Софийска област и Старозагорско за наскоро санирани блокове, които са протекли или се рушат, следствие от наемането на неквалифицирани работници или използване на некачествени материали при санирането, коментира Делчев.

Поредният инцидент с паднала мазилка на саниран блок в Благоеврад е доказателство, че качеството на извършените ремонтни работи е много лошо и контролните органи трябва да се намесят. 

Фактът, че вече няколко сгради се рушат около година, след като са били санирани, показва системен проблем, който трябва да бъде решен от компетентните институции час по-скоро, заяви той. В крайна сметка става въпрос за човешкия живот и се надявам да не дойде денят, когато заради бездействието им, ще има човешки жертви. 

Ще поискаме от министъра на регионалното развитие и благоустройството данни за извършените до този момент проверки на санираните сгради, констарираните щети и предприетите действия. Ще искаме министър Нанков да отговори и дали МРРБ ще въвеждат промени в програмата, като например ще въведат ли съфинансиране, както обещаха предизборно, защото мнозинството от хората не искат да плащат от джоба си за санирането на домовете на малцина, обяви Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK