Димитър Цветков от Бело поле - голмайстор на "Селска спартакиада 2011" с 18 точни попадения

снимки: Красимир Матаров

Отборът на село Бело поле спечели първото място по футбол при мъжете в третото издание на "Селска спартакиада 2011", организирана съвместно от Община Благоевград и Гражданско сдружение "ЕКИП". От тима отличник е и голмайсторът на тазгодишната спартакиада - Димитър Цветков, направил 18 точни попадения. На второ място се класира отборът на село Логодаж, на трето - отборът на село Бучино.

Футболната надпревара при децата спечели отборът на Мощанец, следван от Марулево и Хърсово. Голмайсторът при малките футболисти стана Петко Стоинков.

В атрактивната дисциплина "дърпане на въже" най-добри се оказаха жителите на Падеш. След тях се нареждат селата Еленово и Бело поле. Като най-бързи при "бягане с чували" се изявиха състезателите от Бело поле, на второ и трето място се класираха отборите на Еленово и Лешко. 

При шахмата отборът на Марулево стана първи, втори и трети останаха съответно Рилци и Бело поле. При силовия спорт "канадска борба" първенецът е от с. Дренково. В кметската надпревара по табла се отличи управникът на Хърсово Иван Николов.

Спартакиадата се проведе вчера и днес на стадиона на ЮЗУ "Неофит Рилски". В състезанията участваха над 420 души, 250 от тях деца. В най-масовия спорт участваха 28 мъжки и 18 детски отбора, а шахматистите бяха разпределени в 15 отбора.

Награждаването на най-добрите в отделните спортове бе в късния следобед днес. Всички класирани на първите три места получиха купи и парични награди, връчени им от председателя на сдружение "ЕКИП" Владимир Елезов. Двамата голмайстори - при мъжете и при децата, бяха наградени с футболни топки, а кметът на Хърсово получи 10 бири за уменията си в таблата. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf
loading...