Кметският наместник на Илинден запазва поста си след референдум. Опозицията: Допитването е незаконно, ще обжалваме

Кметският наместник на с. Илинден, Любен Воденов, снимка: Infomreja.bg

Своеобразем референдум дали жителите на хаджидимовското село Илинден са доволни от работата на кметския си наместник Любен Воденов и дали той трябва да продължи да изпълнява задълженията си като такъв до края на мандата си, бе проведен вчера в пограничното населено място.

Допитването, което приключи в 16 часа с резултат 34 срещу 24 за кметския наместник Воденов, бе организирано от общинската администрация в Хаджидимово и от кмета Людмил Терзиев.

"Реферундумът, който се проведе в селото ни, е незаконосъобразен и невалиден. Още в четвъртък завеждаме дело, за да оспорваме резултата от него", заявиха обаче от опозицията на селския управник.

От Инициативния комитет, сформиран за оставката на Воденов, обясниха, че да гласуват в негова полза са били включени в списъка на имащите право на вод хора с непостоянен адрес в Илинден.

Според тях без законно право да гласуват в допитването са били допуснати 18 човека.

До провеждане на референдум в хаджидимовското село се стигна след брожения в последните месеци от сформиран Инициативен комитет от местни жители, които поискаха оставката на Любен Воденов с мотиви за извършени закононарушения от негова страна относно раздаването на общински мери за пасбища, за незаконна сеч и незаконен добив на инертни материали. 

Те са категорични, че ще поискат обективна проверка и от прокуратурата за констатираните от тях нарушения.

Любен Воденов е четвърти мандат кметски наместник на пограничното село Илинден. Длъжността му не е изборна поради ниския брой на избиратели, които са под законовия минимум за провеждане на избори.

И за четирите мандата той е назначаван със заповед на кмета на общината Людмил Терзиев след провеждане на общоселски събрания.

В интерес на истината славата на кметския наместник на Илинден, Любен Воденов, е че той е един от най-трудолюбивите и отдадени на местните жители и селото кметски наместници в община Хаджидимово.

Според запознати в случай, че резултатите от допитването не бяха в полза на Воденов, кметът на общината Людмил Терзиев щеше да предаде село Илинден за управлениие до края на мандата на кмета на съседното село Садово, Георги Парасков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK