Димитър Бозов от ГПУ-Гоце Делчев победи гросмайстора Венцислав Инкьов и зае 6-о място на турнира по шахмат в Дупница

Димитър Бозов / от дясно/, снимка: Личен архив

С престижното шесто място с 5.5 точки, победа над гросмайстора на България Венцислав Инкьов и реми с международния гросмайстор Сашо Николов завърши турнирът по шахмат в Дупница за граничния полицай от ГПУ-Гоце Делчев - Димитър Бозов от Хаджидимово.

Турнирът по шахмат "Мемориал Любен Костадинов“ се проведе на 8 и 9 април в сградата на община Дупница под егидата на възстановения Български шахматен съюз 1931.

24-ма състезатели от цяла България се включиха в първия турнир, сред които международните гросмайстори Сашо Николов и Димитър Проданов и гросмайсторите на България Венцислав Инкьов и Петър Генов.

Постигнатият от граничния полицай Димитър Бозов резултат на престижния шахматен турнир в Дупница е сред най-добрите в надпреварата, който го нарежда все по-близо до абсолютните шампиони на древната игра на България. 

Димитър Бозов е със завидния личен коефииент като състезател по шах - 2368.

В средата на януари 2016 г. той стана държавен шампион по ускорен шах за служители на МВР в Долна баня.

Младши инспекторът от Гранична полиция - Гоце Делчев събра 6 точки в 7-те кръга, които се играха по швейцарска система - всеки срещу всеки, и остави зад себе си майстора на спорта Петър Делчев и бронзовия медалист Венцеслав Гълъбов - бивш началник на пожарната служба в Благоеврад.

Граничният полицай Димитър Бозов е известен като доказал се шахматист от Гоцеделчевския регион при мъжете, печелил призовите места в почти всички турнири, в които е участвал през годините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK