Димитър Бербатов: Ще си търсим правата в съда

Снимка: БГНЕС

Той акцентира върху това, че са били нужни 242 гласа за победа, а Михайлов е получил глас по-малко

Ще си търсим правата в съда. Това заяви Димитър Бербатов, който загуби битката с Борислав Михайлов за президентския пост на БФС, предаде репортер на БГНЕС.

Бившият национал изрази разочарованието си и акцентира върху това, че са били нужни 242 гласа за победа, а Михайлов е получил глас по-малко, което означава, че успехът му не легитимен заради поредното нарушение на Устава на родната централа.

„Разочаровани сме, че 20-те клуба от моя регион Благоевград не бяха допуснати. Вотът е такъв, какъвто е, но има едни нарушения, които опитахме да оспорим – 483 делегати са вътре, следователно 242 за победа, те са 241 – това са трикове, които те използват. Защо няма балотаж? И това питахме. Не разбрах какво ни отговориха, в Устава е изрично написано – това е правилното нещо. Ще оспорваме, да, пак има съд, пак можем да се обърнем там. Те го извъртяха по някаква друга формула. Има го Устава, ние се водим по него, а те не го правят, следователно загубата е за нас, не е правилното решение. Опитвахме се да кажем на трибуната, че това не е правилно. За да победи кандидатът му трябват 242 гласа. Следва съд и ще си търсим правата. Не е правилната и точната загуба. Водещият каза, че има 483 регистрирани делегати. Те имат 241, тоест един глас не им стига“, започна той.

„Странно е, впоследствие може да ги попитате и тях – 20 клуба от Благоевградска област, по причини които не са ми ясни, защо не са допуснати. 483 делегати, регистрирани, трябват 242 за победа. Казах, че каквото и да се случи, ние сме морални победители, вие бяхте свидетели на цялото нещо. Вие видяхте какво опитаме да направим, няма от какво да се срамуваме и продължаваме да се борим. Трябва да ги попитате тях, мислим, че трябва да има Конгрес март месец. Пак не се следва Уставът. Тези хора от ФИФА и УЕФА наблюдаваха случващото се, опитахме се да направим така, че всичко да е максимално прозрачно. Аз в интерес на истината не можах да разбера, нашият адвокат говореше с Камен Костадинов, нещо си обясняваха, опитахме се да обжалваме. Имаше разни подвиквания, но не беше правилното решение. Така е записано в стенограмата. Ние сме промяната, дали ще е в тази форма, ние сме различно поколение и ще правим това, което правим, футболни хора сме. Ние не сме се отказали, пак ще се обърнем към съда. Има време дотогава, сега сме настроени да си търсим правата“.

„На мен и екипа ми, не е правилно – пише присъстващи, те го извъртват. Да, защо да не ме задоволява тази морална победа? Нищо не скрихме от вас, можем да съжаляваме, че пак се извъртяха правата в друга насока. Благодаря на клубовете, мисля, че такова нещо не се е случвало – за съжаление, както беше по Устав написано, гласовете не се взеха предвид. Не съм го мислил – въпреки това осем гласа не трябва да го приемем като насмешка, това е знак и за уважение. Не мога да говоря от негово име, все пак съм по-млад от него, той остана разочарован и продължава да заслужава уважение. Битката не беше загубена и днес. Те продължават да са вътре – ще бъдете приятно изненадани от Изпълкома, Апостол Апостолов е вътре, президентът на Локомотив София е вътре, другите са си същите горе-долу. Бяха хора от футболните среди, но не президенти, не стигнахме до там да предложим тези хора за членове на Изпълкома. Благодарение на съдебната система бяхме тук, ще си търсим правата там и се надяваме да сме отново на страната на правдата“, продължи Бербатов.

Той отговори на БГНЕС, че самото гласуване е било прозрачно. „Аз и екипът ми си имаме нашите планове – не сме съгласни с начина, по който се извъртяха нещата. Да, самото гласуване беше прозрачно“ и допълни: „Слуховете колкото искате – срещнах се с всички кметове – но, в случая дали е имало конкретна намеса, може да си отговорете с това кои хора са в Изпълкома. Ние се опитахме по честен начин да спечелим, накрая един глас реши нещата в тяхна полза по един неправилен начин. Да, благодаря на клубовете, дадоха своя глас по съвест. Единственото, което търсих, беше победата. Ще бъда активен при нередности, да, особено аз, Стилиян и Мартин – продължаваме с опитите да си търсим правата. Не беше правилно това по Устав. Бях разочарован, разбира се, винаги ще бъде гарнирано с такива мачове. Днес пожелавам успех, не беше най-хубавият ден за всички, но дано момчетата се справят и победят. Надявам се да тръгне напред българският футбол, по някакъв начин се фалшифицира самият вот – Изпълкомът пак е съставен от президенти на клубове. И хората трябва да вечерят, ясно, че са събирани как ние проведохме нашата кампания – пак е различно виждане за нещата как да се случват“.

„Не това може би е най-важното, трябваше да има балотаж, за да се реши впоследствие кой е победител. Дали ще тръгне, всички се надяваме. След тези разкрития от УЕФАлийкс, от кога датират тези схеми, те са от едно време, продължават и днес – ние сме опозицията и ще се опитаме да коригираме тези неща. Не, даже не съм се допитвал до бившите си съотборници в Манчестър Юнайтед. То ще се случи рано или късно, но сега ще си търсим правата“. На въпрос на БГНЕС относно това дали Апостолов е изиграл роля за недопускането на 20-те клуба от благоевградска област, Бербатов заключи: „Може да го попитате него, най-вероятно ще отрече, 20 клуба да не бъдат допуснати по необясними причини – а, да, причината беше как са излъчили делегатите, БФС няма право да ги пита такова нещо“, завърши той. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK