"Дикчан" събра над 3 000 души в неделя по беседките и край чешмите на хлад

Снимки: Личен архив

До септември месец си дадоха заслужена почивка музикантите и солистките от известния в цялата Гоцеделчевска околия оркестър „Младост” от хаджидимовското село Абланица с ръководител познатия в Неврокопския край музикант Джаич. 

Успешният сезон на сватби, банкети, абитуриентски балове и още много други весели поводи и различни тържества, които не минаха без невероятния оркестър "Младост" и чаровните му солистки Вени и Фатме, бе поводът музикантите и певиците да си дадат заслужена почивка до септември с голям купон, на който вчера поканиха свои фенове и приятели.

Веселата група монтира агрегат за захранване на микрофоните и инструментите, подреди пълна и богата маса в най-жаркия ден на юли в беседката край "Караасановата чешма" в местността "Дикчан" и се отдаде на пълен релакс и веселие. 

Веселбата продължи до късния следобед, а минаващите покрай голямата празнуваща компания коли и микробуси, пълни с хора, търсещи балканска прохлада и уют, се спираха да послушат музика и да погледат хората, които се извиха край "Караасановата чешма". 

Вчерашният горещ ден беляза и пика на почиващите на хлад хора от цялата община Сатовча, Гоцеделчевско и други региони в местността "Дикчан".

Всички беседки, които в местността са над 50, бяха пълни с хора, като за дошлите по-късно места така и не се намериха. Многото вили също се пукаха по шевовете.

В такива дни хората, които са решили да прекарат в планината със семейства и приятели, спят в беседките, за да ги запазят за компаниите си, които прекарват почивните си дни в балкана, коментират сатовчанци.

Според запознати вчера над 3 000 души са потърсили свежия и прохладен планински въздух в живописната местност "Дикчан". 

Не само беседките и вилите бяха пълни, но и ливадите и пространствата около множеството чешми, споделиха след вчерашния пик сатовчанци и дежурните служители на ловното стопанство, които съблюдаваха да не останат незагасени огнища, които да предизвикат евентуални пожари.

Десетки почиващи в курорта Огняново вчера също са били част от масовия планински уикенд в местността "Дикчан". Богатството на тази местност е в това, че многобройните беседки предоставят всички условия за приготвяне на всякакъв вид храна, а чешмите и коритата им освен за разхлаждане, предоставят и удобство за охлаждане на напитки, зеленчуци и дини в големите горещини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK