Терор! Горски от Разлог са заплашвани от нарушители, подпалиха контролен пункт в Добърско

Снимка: Infomreja.bg

Със словесни заплахи за здравето и живота на служители от „ДГС Разлог” и опит за подпалване на контролен горски пункт завърши поредният инцидент с бракониери.

На 14 февруари, около 14.30 часа, между селата Горно и Долно Драглище е засечен джип, натоварен с незаконна дървесина. Джипът е управляван от Иван Г. Праматаров, който е известен системен нарушител в района.

Благодарение на съвместната акция на служители на „ДГС Разлог” и РДГ-Благоевград, джипът е проследен и задържан в двора на дървопреработвателния цех на фирма „ИКАР” ЕООД - собственост на Иван Т. Пандев.

Като реакция от действието последват заплахи и обиди от сина на собственика на цеха Тодор Пандев, който се нахвърля върху инспектор от РДГ-Благоевград. Единствено бързата намеса на останалите проверяващи предотвратява по-сериозен инцидент.

След 17.00 часа Тодор Пандев и Иван Праматаров продължават с телефонни заплахи срещу служителите от „ДГС Разлог”, участвали в проверката.

Около полунощ един от горските подава сигнал за подпалване на складираните дърва в двора на контролен горски пункт – Добърско.

Огънят е своевременно угасен от пристигналите екипи на пожарната и полицията, което предотвратява запалването на пункта и съседната гора, за което съобщи ИНФОМРЕЖА.

Други двама системни нарушители с множество актове за незаконни дейности в горите са задържани при съвместни акции на служители от „ДГС Дупница”, полиция и жандармерия.

На 14 февруари, около 20.30 часа, в района на с. Джерман е спрян за проверка пикап „Фиат Дукато”, който превозва незаконни дърва за огрев. Два дена по-рано в района на Дупница е задържан микробус, също транспортиращ дърва без контролна горска марка и превозен билет.

На всички нарушители са съставени актове, а превозните средства и дървесината са конфискувани. Проверките на служителите на Югозападното държавно предприятие продължават, като обект на денонощни дежурства и постоянен контрол остават районите с висока концентрация на нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

kaloqn18:56 - 16.02.2019
А КОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ АКЦИЯ И СРЕШТО ТИЯ ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО ГОДИНИ НАРЕД СЕКАТ И КРАДАТ ХИЛЯДИ КОБИЦИ ДАРВЕСИНА ЕЖЕДНЕВНО СЪС СОБСТВЕН ТРАКТОР И ЩТИПКА. РАДОСЛАВ МАНЭУРОВ, ДИМИТАР ПОПОВ И ВАСИЛ ПОПОВ СА СИ НАПРАВИЛИ ЛИЧЕН БИЭНЕС ЭАД ГАРБА НА ДАРЖАВАТА.ТИЯ ДИРЕКТОРИ НЕМАТЛИ ОЧИ ЕЛИ ПРОСТО И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ДОБРЕ ОРГАНИЭИРАНАТА ГРОПИРОВКА В с.ДОБАРСКО.КАДЕСА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ЭАШТО СИ ЭАТВАРЯТ ОЧИТЕ.ДА ИМ ВИДАТ САМО КАКВИ КАШТИ СА ВДИГНАЛИ БРАТОВЧЕДИТЕ ПОПОВИ КАТО ЭАМАЦИ И КАКВИ ДЖИПОВЕ КАРАТ И ТВАЕ ОТ ЭАПЛАТАТА ОТ ДГС РАЭЛОГ
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK