Директорът на СУ-Сатовча, Джеват Дунчев, и учителят Райка Славчева участваха в семинар по програма "Еразъм+"

Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Сатовча, Джеват Дунчев, и Райка Славчева – старши учител по френски език, снимки: СУ-Сатовча

Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Сатовча, Джеват Дунчев, и Райка Славчева – старши учител по френски език, участваха в семинар за одобрения проект на училището - „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“.

Те се включиха в обучението, което се проведе на 12.06.2019 г., по покана на Центъра за развитие на човешките ресурси - София.

Всички участници бяха приветствани с одобрените проекти по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1. Представени бяха договори за отпускане на финансова подкрепа, обсъдени бяха финансовите аспекти и управлението на проекти по дейност "Мобилност".

Експертите от Центъра за развитие на човешките ресурси запознаха присъстващите с управлението на проектите: участие в мобилност – структурирани курсове в чужбина; език на комуникация; изготвяне на проектобюджет, съгласно одобрения бюджет от Националната агенция; актуализиране и детайлизиране на работния план; осъществяване на дейностите според графика; изготвяне на Дневник на проекта; редовна комуникация с курсовия организатор; роля на координатора; изготвяне на междинни и крайни отчети; разпространение на резултатите; въздействие и устойчивост; контрол и мониторинг на проекта, административни дейности, управление на собственост и бюджет.

"Зададени бяха много въпроси във връзка с управлението на проектите. Подписаха се и договорите между училищата и Националната агенция. Семинарът завърши с пожелание за успешно реализиране на проектите", коментира Райка Славчева - координатор на проекта „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK