ДГ „Джани Родари“ в Гоце Делчев спечели проект по програма „Еразъм+“

Снимки: ДГ "Джани Родари"

Колективът на детска градина „Джани Родари“ в Гоце Делчев спечели нов, осми поред, европейски образователен проект. Той е на тема: „Иновации в обучението на децата чрез повишаване квалификацията на екипа в детската градина за прилагане на информационните компютърни технологии“ и е по програма „Еразъм +“.

В рамките на проекта е предвидена мобилност - квалификационен курс в Испания с колеги от други европейски училища. След това участниците ще споделят натрупания опит пред екипа на детската градина. Ще се проведат стартиращи информационни срещи на местно ниво с  учители, родители и деца за представяне на проекта. Ще се организират и семинари за обучение на останалата част от педагогическия екип.

Една от основните дейности на проекта е приложение - ще се внедрят придобитите иновативни методи за обучение, ориентирани към детето. Това е свързано с изготвяне на програма и организиране на обучение за децата, с което у тях ще се развият компютърни компетентности на елементарно ниво. Проектът е двугодишен. По разработването на проектопредложението работи екип, ръководен от директора Марияна Костадинова и старши учителя Мария Бабанова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK