Представят плаващата картина „Момиче със слънчогледи“ в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Мултимедиен и танцов спектакъл "Живите картини на Майстора", плаваща арт инсталация "Момиче със слънчогледи" и светлинно шоу "Цветовете на Майстора" ще зарадват кюстендилската общественост на 29 юни от 21.30 часа на парк „Езерата“ в областния град.

Всичко това се случва само броени дни, след като плаващата картина, която е разположена на площ от близо 5 декара, беше представена пред хиляди хора на Гребния канал в Пловдив.

Достойно за рекорд – само това определение може да се даде на поредния арт проект на кюстендилския художник Евгени Серафимов и школата „Новите Майстори“.

„Всичко това стана възможно, след като спечелихме проект пред Община Пловдив, като част от инициативата Пловдив - Европейска столица на културата. Нашата разработка е съвместна - на Община Кюстендил, Сдружение „Партньори“, чрез школата „Новите майстори“ и студио „Дебют“.

Ние бяхме сред общините финалисти и така получихме покана да представим наш проект, което ни обезпечава чисто финансово. От 150 разработки, мога да се похваля, че ние се класирахме на второ място, което е невероятен успех. Преди нас е Теодоси Спасов, който е на космическо ниво“, разказа кюстендилският художник.

Фонът на самата картина е кафеникаво-зеленикав, каквато е и водата погледната отгоре. Централното пано е самия лик на момичето – Тодорка Каменова, като на отделни пана са изобразени и слънчогледите. Общата площ на плаващата картина е около 5 декара.

В изработката на уникалния арт проект са участвали общо 18 млади художници от Кюстендил, които са неизменна част от школата на Евгени Серафимов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK