С „Фантомът в операта“, концерт и събрание МС “М. Големинов“ открива новия си творчески сезон

Снимки: Личен архив

Музикално сдружение „Марин Големинов“, което вече 11 години е сред най-авторитетните и активни културни общности в Кюстендил, започна новия си творчески сезон с няколко инициативи. 

По идея на своя председател Райчо Христов – диригент на Камерен оркестър „Орфей“, се организира посещение за 30 кюстендилци на култовата постановка на акад. Пламен Карталов „Фантомът на операта“ на сцената на Националния музикален театър, осъществено със съдействието на Община Кюстендил.

Непосредствено след това сдружението проведе своето годишно събрание, на което отчете дейността си през изминалата година, която беше юбилейна за него, и избра нов счетоводител. В близко време предстои и събрание за гласуване на някои промени и в ръководните органи на организацията.

Концертната си програма за тази година МС „Марин Големинов“ ще открие на 24 април с концерта  „Принцесата флейта с двете истински лица“, в който пред кюстендилската музикална общественост ще се представят Христо Христов – напречни флейти, и Младен Тасков – клавир.

Тази година Майските музикални празници ще бъдат открити с концерт в памет на голямата диригентка Жанет Лангова-Чавдарова по случай 80-годишнината от нейното рождение.

Продажбата на билети и абонаментни карти за концертите ще започне от следващата седмица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK