Детските консултации в Дупница ще се провеждат вторник и четвъртък

Снимка: Община Дупница

Съставиха 80 акта на територията на общината, основно за липса на предпазни маски

Поредна работна среща във връзка със ситуацията в община Дупница организира кметът инж. Методи Чимев. Основната тема бе да се осъществи организация по режима на пропускане във връзка с детските консултации и задължителни имунизации в поликлиниката на града, с оглед заповедта на здравния министър.

На срещата присъства д-р Райна Сапаревска от РЗИ, д-р Крум Бонев-медицински директор в МБАЛ "Св.Иван Рилски", Началникът на РУ-Дупница, Борислав Динев, д-р Силвия Стефанова зам.-председател на Районна колегия на БЛС-Кюстендил и д-р Бойко Полянов-началник на ЦСМП- Дупница.

"Една от причините за срещата бе, че тази сутрин пред поликлиниката се забеляза много сериозно движение от хора и родители с деца, насочили се към медицинските кабинети. Идеята бе да се сложи ред и пропусквателен режим, който да кореспондира на мерките за безопасност. В сградата на поликлиниката ще се провеждат детски консултации и основни задължителни имунизации в дните вторник и четвъртък в часовия пояс от 8 до 12,30 часа.

Ще бъде създадена организация за пропускане на входа, само със записан час при детските лекари, които ще предоставят график. В тези дни и часове общопрактикуващите лекари няма да обслужват пациентите си и няма да се допускат категорично външни хора, като могат да получават консултации по телефона. В крайна сметка трябва да бъдем отговорни към здравето на всички хора", каза кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

"С д-р Стефанова се уточнихме да съгласуваме дните и часовете за дезинфекция, която извършваме от Общината в поликлиниката, както и по други сгради с обществено значение, без да се пречи на работата им. Има предписание от РЗИ от преди 2 часа всички останали структури в сградата на поликлиниката да не извършват дейност в тези два дни и часове и да си коригират работното време", допълни инж.Чимев.

Припомняме, че заповедта на здравния министър позволява и женските консултации, но само и единствено при записване на дата и час за посещение.

От д-р Бонев разбрахме, че лечението засега в МБАЛ на установените с коронавирус е адекватно и дава положителни резултати. Това може само да ни радва, че разполагаме със страхотни лекари и персонал. Надявам се, това да продължи, докато премине вирусът. Има 3-ма в момента в болницата с положителни проби и те са под постоянно лекарско наблюдение.

Изрично пак казвам, че няма постъпило 3-годишно дете с коронавирус, очевидно се е получило объркване. Пациентите в здравното ни заведение са от Ресилово, Смочево и Големо село. Благодаря на всички институции в общината, че се отнасят отговорно към ситуацията. Подържаме постоянно контакт и всеки възникнал казус или проблем го решаваме в рамките на минути", заключи инж. Чимев.

Над 80 акта са съставили до момента служителите на полицията на територията на цялата община. Те са за липса на предпазни средства-маски, за струпване на групи, както и няколко акта за силна музика най-вече в почивните дни около Великден. Най-много са регистрирани в "Гиздова махала".

Борислав Динев увери, че всеки ден за следене на мерките се грижат 7 екипи от полицията. "При абсолютно всеки подаден сигнал, наш екип реагира. Всички колеги, които бяха отпуска са вече на линия. Освен да съдействаме за мерките, продължаваме и оперативната си работа", категоричен бе Борислав Динев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK