Детският парламент в Благоевград с участие на пролетната сесия във Видин

снимки: Младежки дом - Благоевград

ХІІ Национална пролетна сесия на детските и младежките парламенти в страната се проведе във Видин. В събитието се включиха и представители на Детския парламент в Благоевград. Над 90 участници от 20 града се събраха в крайдунавския град, за да представят дейността си през изминалата година, да обменят опит и да вземат участие в дискусиите, които градът домакин бе организирал за своите гости.

Презентацията за строителството на Дунав мост 2 предизвика интереса на младежите, които в детайли се запознаха с технологията и етапите  на мегастроежа. Представен на сесията бе и Международният фестивал на изкуствата, който се провежда през месец юни в красивата речна градина на Видин.

Уроци по лидерство, младите новатори в обществения живот, изработване на общ план за действие на младежките и детските парламенти, са само част от темите, по които дебатираха младите хора.

Наред със семинарите, които бяха включени в програмата, организаторите показаха на своите гости културните и исторически паметници в града и региона.

Представителите на Детския парламент в Благоевград участваха в пролетната сесия във Видин с финансовата подкрепа на Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK