Детският парламент в Благоевград с активно участие в международна конференция "Правата на децата са наша грижа"

Снимки: Детски парламент - Благоевград

Трима представители на Детския парламент в Благоевград взеха активно участие в международната конференцията "Правата на децата са наша грижа", която се проведе на 14 и 15 януари в столицата.

Камелита Бежанска, Екатерина Ангелова и Юлиян Стоянов направиха силни и емоционални изказвания пред аудитория от над 80 души. Атрактивната им сесия бе илюстрирана с креативно изработени плакати, а мненията, които изказаха бяха доказателство, че младите хора в България умеят да виждат същността на проблемите и имат визия за начините, по които те могат да бъдат преодолени.

"Участието в този форум ни даде възможност да се запознаем с водещите световни и европейски тенденции и практики за спазване правото на децата на семейство, както и създаването на контакти, с които да имаме бъдещи инициативи в името на общата ни кауза – по-добро бъдеще и шанс за истинско детство за децата на България", споделиха Ками, Катето и Юли от Детския парламент в Благоевград.

С активното си участие тримата допринесоха за извеждане същността на проблемите на децата без семейство.

Това е второто им участие в рамките на едноименния проект "Правата на децата са наша грижа". През миналата година на среща в Благоевград те се представиха блестящо и получиха покана за втория етап от проекта.

Поздравителни адреси към участниците в конференцията бяха изпратени от името на президента Росен Плевнелиев и от Агенцията за закрила на детето.

"Промяната е част от нас и ние ще я направим. Нека от утре всеки даде нещо малко от себе си. Всяко дете трябва да живее в сигурна семейна среда", обобщи финала на конференцията "Правата на децата са наша грижа" изпълнителният директор на фондация "За Нашите Деца" Иванка Шалапатова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK