Детски театрален фестивал „Талантино” започна в Благоевград

снимки: Община Благоевград

С празнично шествие и представяне на пиесата „Комедия от грешки” млади артисти поставиха началото на детски театрален фестивал „Талантино” в Благоевград.

Парадът на малките актьори започна от Младежки дом, премина през Моста на влюбените, площад „Георги Измирлиев“ и завърши отново пред сградата на Младежки дом. По време на тържествената обиколка, множество детски гласове приканваха жители и гости на областния център на Пиринско да станат част от дните на детското театрално творчество.

Зам.-кметът на Благоевград Валери Смиленов откри официално събитието с обръщение към гостите, актьорите и организаторите. Той пожела на младите артисти  много творчески успехи и винаги да получават най-важното, а именно любовта на публиката. Зам.-кметът допълни, че Благоевград е една от най-богатите общини, защото има толкова много талантливи деца. Той изрази увереност, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града и ще допринесе за кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата.

На специална сцена, изградена на площадното пространство пред Регионален исторически музей, талантите от танцов клуб „Блясък” създадоха много приятни емоции и накараха присъстващите гости да танцуват заедно с тях.

Жури на фестивала са популярната българска актриса Деси Бакарджиева и режисьорът проф. Енчо Халачев. В състава на журито участва и началникът на отдел „Култура” в община Благоевград Елена Арнаудова. Тримата ще следят внимателно детските представления и ще поставят своите оценки. В края на фестивала, който ще продължи до 5 юли, ще бъде излъчен победител, който ще грабне голямата награда.

Първата театрална школа, която представи своето творчество бе на Обединен детски комплекс. Втората театрална вечер ще започне от 19:00 часа в Младежки дом с постановката „Играем Чехов”. Тя ще бъде представена от актьори на Благоевградски младежки театър. От 21:00 часа благоевградчани ще могат да видят драматизацията по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин и Никола Вапцаров „Не се гаси, туй що не гасне”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as